29 feb 2024

Nu byter föreningen bredbandsleverantör

Av styrelsen | 2024-02-29 00:00

BRF Essinge Port har nytt avtal med Stockholms Stadsnät från första mars 2024

När kommer det nya bredbandet igång?

Driftsättningsdag då Stockholms Stadsnät börjar leverera internet hos dig och du kan börja surfa, är planerad till 29 februari, 2024. När bredbandet är driftsatt har du bekväm tillgång till snabbt och driftsäkert internet med hastighet upp till 1000/1000 Mbit genom föreningens gruppavtal.

Alla medlemmar i föreningen har fått brev med information från den Stockholm Stadsnät.

Avbrott vid driftsättningen

På driftsättningsdagen kopplas alla anslutningar i källaren över till den nya leverantören. Vid överkopplingen kan det förekomma avbrott i bredbandsleveransen på upp till 2 timmar.Överkopplingen sker mellan kl. 8-17. Vid problem med internet efter kl. 17 kontakta Stockholms Stadsnäts kundtjänst direkt för att påbörja felsökning.


Viktig information gällande din Router från Telenor

Har du en router från Telenor kommer du att bli kontaktad av Telenor för att skicka tillbaka den till Telenor. Har du frågor så kontaktar du supporten på Telenor Support
Information om ny router hittar du på projektsidan och i texten nedan.

OBSERVERA att Telenors försäljare kan kontakta dig för att teckna avtal på nytt, fast bredband via dom igen. Det ska man inte göra, eftersom det inte fungerar efter 1 mars.

För att endast använda internet utan extra tjänster (tv, telefoni) behöver du bara ansluta en router till bredbandsuttaget. Du kan ansluta en befintlig router. Behöver du en ny så finns routrar som Stockholm Stadsnät har testat och rekommenderar i nätet att köpa i Stockholms Stadsnät webbshop. Det går även att köpa router från valfri återförsäljare av elektronikprodukter.


Mer information finns här, Bredband Stockholms Stadsnät